lauantai 29. maaliskuuta 2014

Hurricane Vivian by Morris

Nurkkiin ajautui japanilainen 80-luvun V-mallinen kitara. Muutamien tavanomaisten kolhujen lisäksi kitarassa oli otelaudan liimaus antautunut. Otelaudan ja kaulan väli oli muutamien nauhavälien matkalta auennut. Tehtävänä oli liimata otelauta takaisin paikoilleen.

Repsottaa.

Liimausta varten tarvittiin neula ja ruisku, pari puristinta,sekä tuiki tavallista yleis-/puuliimaa. Neula on kätevä apu ahtaiden rakojen liimauksessa. Aiemmin on tullut vastaavalla menetelmällä liimailtua mm. rumpujen runkoja.

Välineistö.

Liiman ruiskuttelun jälkeen otelauta puristettiin parista nauhavälistä kiinni kaulaan. Ylimääräiset liimat pyyhittiin pois ja liimaus jätettiin kuivumaan yön ajaksi.

Puristuksissa.

Korjaus onnistui ja otelauta puristui tiiviisti paikoilleen. Maaliin jääneet lohkeamat eivät sinällään häiritse soittoa, joten ne saivat jäädä ilman sen suurempia toimenpiteitä.

Otelauta liimattuna.

Lopuksi kitaran otelauta puhdistettiin ja käsiteltiin sitruunaöljyllä. Samalla kitarasta pyyhittiin suurimmat liat pois ja pielessä ollut hienovire säädettiin kohdalleen. Projekti onnistui kuvien ottoa lukuun ottamatta mainiosti.

Kitara puunattuna ja säädettynä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti